🤍 Kerstshoots op 22 oktober in een gevarieerd kerstbomenveld, benieuwd naar alle extraatjes? Check mijn blog 'Kerstshoots 2023' of stuur mij een berichtje!

Gus

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 19:48

Al maanden ben ik bezig met de voorbereidingen voor de communieshoots van 2023. Datum, mooie locatie, zoeken naar dat 'extraatje'. Het was een flink werkje maar uiteindelijk vond ik iets superleuks! Twee golden oldies: een Volkswagen Kever en een busje. Geef toe: wie heeft geen zwak voor oldtimers? Ik voelde instant kriebels toen ik deze twee retro wagens zag!

De eerste 'to do' kon ik dus al afvinken: origineel zijn. Ik botste al gauw op een volgende obstakel: een plaats waar deze twee auto's konden staan, en dan liefst op een rustige plaats waar niet teveel voorbijgangers kwamen én liefst niet te ver uit mijn regio (aangezien de meeste klanten ook van daar komen). Twee kasteeldomeinen, een privétuin van een landschapsarchitect, kilometers door het Lierse rondgereden, uren gezocht op internet... Het was absoluut geen evidente om voor deze twee oudjes een tof plekje te vinden voor een aantal uurtjes. Uiteindelijk stranden we neer aan het Fort van Koningshooikt: rustige plek: check! Veel plaats: check! In het groen: check! Zelfs met een slotgracht én een stel kwetterende ganzen (gelukkig zaten die aan de andere kant, ik heb het niet zo met die beestjes). Elke dag mijn weer-app checken en hopen dat de regen uitblijft.

Het Belgische weer, nog zo'n hindernis. Je hoopt altijd op droog weer (zon is geen must), je prikt dan op goed geluk een datum ergens halverwege maart. Vier communicanten schreven zich in voor deze shoot. Helaas hebben we dit jaar echt de meest deprimerende lente ooit. Planningen overhoop gooien, agenda's opnieuw bij elkaar leggen, mailen, mailen en nog eens mailen, ...

Na deze shoot 2x verplaatst te hebben door het regenweer, kon ik Gus begin april eindelijk fotograferen in het geliefde Volkswagenbusje, waar hij zo naar uitkeek!