top of page
 • evacle1986

De mooiste fotolocaties in de buurt van Heist-op-den-Berg

Bijgewerkt op: 15 jun.


fotograaf heist-op-den-berg fotoshoot playful heart spontaan ongedwongen liefdevol putte nijlen kessel herenthout herentals wiekevorst itegem lier hoogsensitief ongedwongen toffe leuke kasteel heide water bos zonnebloemen zonnebloemveld

Al 15 jaar woon ik met mijn gezin in het mooie Heist-op-den-Berg, eerst in Itegem, daarna in Wiekevorst. Met kleine kinderen zoek je al gauw de toffe plekken rondom onze woonplaats. Dat die locaties uitgebreid zijn sinds ik fotograaf ben is een aangenaam gevolg hiervan.


Voor gezins- en familiefoto's heb ik zo mijn favoriete plaatsen. Maar ook voor communie- of lentefeestfoto's ga ik steeds op zoek naar unieke fotolocaties. Voor bruidsreportages mag het soms al eens iets meer zijn en dan rij ik met veel plezier wat verder. Al hoef je zeker niet half het land door de reizen om mooie, liefdevolle foto's te maken.


Kesselse heide in Nijlen


Dat dit één van mijn lievelingsfotolocaties is staat buiten kijf. Of het nu winter of zomer is, zonnig of bewolkt, er is altijd keuze te over als het gaat over een prachtige fotoplek zoals de Kesselse heide.


Er zijn leuke poeltjes en plassen, een heus bos met stevige klimbomen, een prachtige zandverstuiving en als kers op de taart: de magische heide. Deze kleurt maar één maand per jaar betoverend paars-roze, ik blijf verliefd op foto's die tijdens deze periode genomen zijn. Als is het daar een heel jaar prachtig, ongeacht het seizoen. Als je dus op zoek bent naar een diverse fotolocatie of een plek voor een unieke wandeling, dan is dit zeker een aanrader!


En met een beetje geluk kom je de loslopende schapen nog ergens tegen, grazend of vrolijk op pad met de kudde.
 

Zellaerkasteel in Bonheiden


Voordat ik verhuisde naar Heist-op-den-Berg, groeide ik het grootste deel van mijn leven in Bonheiden, waar ik ook geboren ben.


Als kind kwam ik dus regelmatig in het Zellaerdomein met zijn prachtige negentiende-eeuws waterslot. Vermoedelijk ontstond het zelfs in de dertiende eeuw, maar werd eeuwen later gerenoveerd. Ondertussen is het een beschermd monument, zelfs het park, waar bomen van minstens 200 jaar oud staan. Het kasteel, omgeven door een slotgracht, met een ophaalbrug, kantelen en schietgaten, is stoer en romantisch tegelijkertijd. Eens per maand kan je, onder leiding van een gids, het kasteel bezoeken.


Ik fotografeer voornamelijk rond het kasteel en het domein daarrond. Want het Zellaerdomein op zich is ook heel fotogeniek. Als buitenfotograaf wordt ik heel blij van zulke mooie en diverse fotolocaties!
 

Begijnhof en stadspark in Lier


Een fotolocatie die je zeker niet mag overslaan als je houdt van mysterieuze charme! Het begijnhof is sinds 1998 Unesco Werelderfgoed. Met zijn 11 smalle straatjes, en dus veel verborgen hoekjes, en meer dan 160 huisjes, is het zeker een bezoekje waard. Het is een populaire opnamelocatie voor (inter)nationale films en series, zoals 'De Nachtwacht', 'De familie Claus' en 'The Last Front'. Nog een leuk weetje: het kleinste straatje van Lier ligt in het begijnhof: 'Het Hemdsmouwken'. Geweldig, toch?!


Het is een populaire locatie voor bruidsfotografie en communie of lentefeestfoto's. Maar ook wie op zoek is naar originele gezinsfoto's gaat hier zeker aan zijn trekken komen. Vergeet ook het stadspark niet met zijn vijvers en, voor de echte romantici onder ons, twee witte pittoreske bruggetjes.


Vaak ga ik steevast ook langs één van de steigers langs het water om daar te fotograferen. Op het juiste moment op de dag valt het licht daar heel mooi in de treurwilgen die over het water hangen.
 

Kruidtuin in Leuven


De oudste botanische tuin van België dateert van 1738 en heeft echt álles om leuke (tuin)foto's te maken. Niet enkel in de serres (waar het lekker warm is), maar ook buiten zijn er enorm veel mogelijkheden. Ik was in elk geval direct enthousiast over de unieke sfeer die er hangt. De oude muren, ramen, diverse planten en het vele groen, geven jouw foto's een warme boho-stijl. Zie je het al voor je?


Er zijn verschillende serres met diverse (sub)tropische planten, kruiden en waterplanten. Het is moeilijk kiezen want allemaal hebben ze iets wonderlijks! Er is ook een waterplas met bruggetjes en veel 'verborgen' fotogenieke hoekjes, zowel buiten als binnen. Gegarandeerd prachtige foto's dus. :) 


Andere toffe plekken waar ik al geweest ben voor fotoshoots:


 • Beerzelberg in Putte

 • Kruiskensberg in Nijlen

 • Hof ter Laken in Booischot

 • De Lommelse Sahara (in Lommel ;))

 • The Ruby in Elewijt (indoor)

 • Arboretum in Wespelaar (Haacht)

 • Het bos van Averbode

 • Het Totterpad in Meerhout

 • Kasteeldomein Cantecroy in Mortsel

 • Vrijbroekpark in Mechelen

 • Groot Begijnhof Leuven

 • Blueberry Fields in Beringen

 • Oude station in As

 • Perron M in Mechelen

 • Bloemekeet in Herselt

 • Fort 4 in Mortsel

 • Be-Mine in Beringen

En deze staan nog op mijn planning:


 • Plantentuin in Meise

 • C-Mine in Genk

 • Verbeke Foundation in Stekene


Heb jij nog leuke plekjes in de omgeving van Heist-op-den-Berg? Laat het mij zeker weten. Ik ben heel benieuwd!

 

Ik hoor graag van jou als je nog vragen hebt over een fotoshoot, fotolocatie of fotograaf in Heist-op-den-Berg.


Liefs, Eva69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page