top of page

Dit is wat Playful Heart doet


playful heart communie lentefeest fotoshoot gezinsshoot wiekevorst gezinsfotograaf kinderfotograaf kinderfotografie spontane liefdevol nijlen lier heist-op-den-berg putte herenthout itegem


Iedereen die zich al eens gewaagd heeft aan het fotograferen van kinderen weet dat dit soms een hele uitdaging kan zijn. Toch dromen ouders van foto's waar het hele gezin leuk en herkenbaar op staat. Door de unieke benadering van Playful Heart creëer ik een sfeer waarin kinderen én hun ouders zich ontspannen voelen tijdens de fotoshoot. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat ze authentiek zichzelf kunnen zijn. Is jouw kind verlegen? Of vinden ze het spannend voor de camera? Dankzij deze methode slaag ik erin om hun ware 'ik' vast te leggen, waardoor ze vanzelf gaan schitteren op de foto's.


De 3 kernwoorden van Playful Heart zijn: vertrouwen - spelen - liefde. In deze blogpost vertel ik je er graag wat meer over!Vertrouwen

Vooraleer we starten met de fotoshoot richt ik me eerst op de kinderen. Ik laat hen merken dat we iets heel leuks gaan doen door middel van een voorproefje. Hierbij gebruik ik nog geen camera. Daarna komt mijn Shutter Hugger aapje Bob tevoorschijn en kan het plezier beginnen.


Spelen

Door jullie tijdens de fotoshoot spelletjes te laten spelen en kleine opdrachtjes te geven vergeten jullie dat ik er sta met mijn camera. Stiekem leg ik vast waar jullie zoveel plezier om hebben.


Liefde

We sluiten de shoot af met een speciaal moment. Hierbij fotograaf ik de ouders met de kinderen apart. Ik geef de ouders de kans om hun kinderen te laten voelen hoeveel liefde er voor hen is. Jullie genieten, en dat vertaalt zich in liefdevolle beelden.


playful heart communie lentefeest fotoshoot gezinsshoot wiekevorst gezinsfotograaf kinderfotograaf kinderfotografie spontane liefdevol nijlen lier heist-op-den-berg putte herenthout itegem

Mijn focus niet ligt enkel op het resultaat

Elke fotograaf tracht van een fotoshoot iets leuks te maken. Playful Heart gaat verder dan dat: het is een beleving, een ervaring, een fijne namiddag met jou en je gezin. Of je nu jonge kinderen of tieners hebt, ze hebben echt oprecht plezier. 


Ik gebruik geen trucjes of smoesjes. Je hoeft geen ‘cheese’ lach te forceren. En dat maakt deze manier van fotograferen zo bijzonder. De blije gezichten die je ziet zijn écht. Dat ik als fotograaf dit plezier mag vastleggen, daar word ik dan weer heel blij van. 


Wat niet:

Lach eens naar de fotograaf!

Zit eens stil!

Luister nu eens!

Als je niet flink bent mag je straks niet…!

Stop daarmee!


Wat wel: 

Jullie amuseren zich.

We spelen spelletjes - dat mag je echt letterlijk nemen.

Jullie genieten van het moment samen.

Jullie zijn niet bezig met mij, wel met elkaar.

Jullie gaan met een fijn gevoel naar huis.


Dat komt omdat we niet focussen op het resultaat (leuke foto’s) maar wél op de leuke tijd die jullie met elkaar hebben. En ik als fotograaf mag daar deel van uitmaken, I love it!


Als Playful Heartfotograaf leg ik jullie vast zoals jullie zijn. Het is jullie verhaal. Leuke en intense momenten laten zich niet plannen, ze gebeuren gewoon. 


P.S.: Kinderen zijn bijna altijd teleurgesteld als onze namiddag erop zit ;-).
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page