top of page

Dit is wat Playful Heart doet

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Toen ik mij volop aan het opleiden was tot fotograaf volgde ik een aantal workshops kinderfotografie. Er waren een aantal dingen die mij steeds opvielen:


  1. de kinderen hadden vaak weinig zin om op de foto te gaan

  2. ze moesten vaak omgekocht worden (de koekjespot stond altijd binnen handbereik)

  3. ze wilden eigenlijk gewoon stoppen en iets anders gaan doen, en ‘werkten’ dus allesbehalve mee

  4. ze werden hierdoor boos of verdrietig

  5. ze moesten stilzitten


Ik voelde ook bij mezelf weerstand omdat ik zag hoe de reacties van de kinderen waren. Wat zij voelden, voelde ik ook. Dit kon toch nooit leuk zijn? Ik word ook niet blij als ik iets ‘moet’.


Heel snel voelde ik: dit moet anders, dit wil ik anders doen. Ik wil niet de fotograaf zijn die ‘pipi en kaka grapjes’ maakt om de kinderen toch maar te doen lachen.

Ik wil wél dat jouw kinderen met goesting iets doen. Iets waar ze zelf iets aan hebben, wat ze leuk vinden. Laat die ‘moet’ dus maar snel achterwege!


Ik heb veel opzoekwerk verricht, veel alternatieve manieren gezocht dan de ‘standaard’ fotoshoots met kinderen. En die heb ik gevonden. En ik kan je eerlijk zeggen: het werkt écht.


Ik ben een gevoelsmens, de klik moet er zijn. En die was er direct bij deze techniek. Ik reed er een paar keer voor naar NL om ze onder de knie te krijgen. Ondertussen kan ik met veel trots zeggen dat ik de eerste fotograaf in België ben die voor deze techniek een label behaalde.


Ik wil jou laten voelen dat het ook anders kan. Dat je niet aan je kind moet trekken en sleuren om ze toch snel iets leuks te laten doen voor de foto. Dat je geen ‘cheese!’ hoeft te roepen of gekke bekken moet liggen trekken om ze te laten lachen.


Het. Kan. Anders.

En het is zó simpel.


playful heart communie lentefeest fotoshoot gezinsshoot wiekevorst gezinsfotograaf kinderfotograaf kinderfotografie spontane liefdevol nijlen lier heist-op-den-berg putte herenthout itegem


 

Iedereen die zich al eens gewaagd heeft aan het fotograferen van kinderen weet dat dit soms een hele uitdaging kan zijn.


Toch dromen ouders van foto's waar het hele gezin leuk en herkenbaar op staat. Door de unieke benadering van Playful Heart creëer ik een sfeer waarin kinderen én hun ouders zich ontspannen voelen tijdens de fotoshoot. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat ze authentiek zichzelf kunnen zijn. Is jouw kind verlegen? Of vinden ze het spannend voor de camera? Dankzij deze methode slaag ik erin om hun ware 'ik' vast te leggen, waardoor ze vanzelf gaan schitteren op de foto's.


De 3 kernwoorden van Playful Heart zijn: vertrouwen - spelen - liefde. In deze blogpost vertel ik je er graag wat meer over!Vertrouwen

Vooraleer we starten met de fotoshoot richt ik me eerst op de kinderen. Ik laat hen merken dat we iets heel leuks gaan doen door middel van een voorproefje. Hierbij gebruik ik nog geen camera. Daarna komt mijn Shutter Hugger aapje Bob tevoorschijn en kan het plezier beginnen.


Spelen

Door jullie tijdens de fotoshoot spelletjes te laten spelen en kleine opdrachtjes te geven vergeten jullie dat ik er sta met mijn camera. Stiekem leg ik vast waar jullie zoveel plezier om hebben.


Liefde

We sluiten de shoot af met een speciaal moment. Hierbij fotograaf ik de ouders met de kinderen apart. Ik geef de ouders de kans om hun kinderen te laten voelen hoeveel liefde er voor hen is. Jullie genieten, en dat vertaalt zich in liefdevolle beelden.De sterkte van mijn fotosessies is dat kinderen helemaal niet doorhebben dat er foto’s getrokken worden. Ze zijn zó bezig met spelen en plezier maken. Ik zie enkel blije gezichten door mijn lens. Heerlijk!


playful heart communie lentefeest fotoshoot gezinsshoot wiekevorst gezinsfotograaf kinderfotograaf kinderfotografie spontane liefdevol nijlen lier heist-op-den-berg putte herenthout itegem

Mijn focus ligt niet enkel op het resultaat.


Elke fotograaf tracht van een fotoshoot iets leuks te maken. Playful Heart gaat verder dan dat: het is een beleving, een ervaring, een fijne namiddag met jou en je gezin. Of je nu jonge kinderen of tieners hebt, ze hebben echt oprecht plezier. 


Ik gebruik geen trucjes of smoesjes. Je hoeft geen ‘cheese’ lach te forceren. En dat maakt deze manier van fotograferen zo bijzonder. De blije gezichten die je ziet zijn écht. Dat ik als fotograaf dit plezier mag vastleggen, daar word ik dan weer heel blij van. 


Wat niet:

Lach eens naar de fotograaf!

Zit eens stil!

Luister nu eens!

Als je niet flink bent mag je straks niet…!

Stop daarmee!


Wat wel: 

Jullie amuseren zich.

We spelen spelletjes - dat mag je echt letterlijk nemen.

Jullie genieten van het moment samen.

Jullie zijn niet bezig met mij, wel met elkaar.

Jullie gaan met een fijn gevoel naar huis.


Dat komt omdat we niet focussen op het resultaat (leuke foto’s) maar wél op de leuke tijd die jullie met elkaar hebben. En ik als fotograaf mag daar deel van uitmaken, I love it!


Ik nodig je uit om even mee achter de schermen te kijken:

(zet je geluid aan voor meer happy vibes)Als Playful Heartfotograaf leg ik jullie vast zoals jullie zijn. Het is jullie verhaal. Leuke en intense momenten laten zich niet plannen, ze gebeuren gewoon. 


P.S.: Kinderen zijn bijna altijd teleurgesteld als onze namiddag erop zit ;-).


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page