top of page
  • evacle1986

Een Playful Heart sessie met tieners

Voor tieners is het voortdurend selfies maken met hun smartphone een alledaagse bezigheid. Het vastleggen van momenten via sociale media, daar krijgen ze vaak geen genoeg van.


Maar foto’s maken met hun ouders of de rest van het gezin? Dat is jammer genoeg iets dat quasi nooit gebeurt. 


Nochtans evolueren tieners supersnel, op een korte tijd zie je ze zo veranderen. Laat dus een fotosessie met je puberzoon of -dochter je niet afschrikken, want in beelden schuilt een hele wereld. 


Puberfoto's:

Tieners zijn vaak ongrijpbaar, maar niet voor mijn lens!tiener tieners tienershoot gezinsshoot fotograaf heist op den berg nijlen kessel bevel lier putte wiekevorst herenthout herentals kessel heide berlaar

Ik heb veel opzoekwerk verricht, veel alternatieve manieren gezocht dan de ‘standaard’ fotoshoots met tieners. En die heb ik gevonden. En ik kan je eerlijk zeggen: het werkt écht.


Ik ben een gevoelsmens, de klik moet er zijn. En die was er direct bij deze techniek. Ik reed er een paar keer voor naar NL om ze onder de knie te krijgen. Ondertussen kan ik met veel trots zeggen dat ik de eerste fotograaf in België ben die voor deze techniek een label behaalde.


Naast gezinnen met (kleine) kinderen wil ik mij ook toeleggen op gezinnen met tieners. Begin oktober 2023 stak ik opnieuw de grens over naar Nederland en volgde ik een vervolgtraject van mijn certificering tot Playful Heartfotograaf. De techniek blijft hetzelfde, maar de opdrachten en spelletjes zijn verschillend van die bij de kleinere kinderen. Dus: meer op maat van tieners en hun interessegebieden.

 

De techniek blijft hetzelfde maar jullie worden met andere leuke opdrachten en spelletjes uitgedaagd, helemaal op maat van jouw oudere kinderen.tieners tiener tienershoot fotograaf heist op den berg wiekevorst kessel nijlen lier berlaar bevel putte herenthout herentals itegem

Hoe zeldzaam zijn leuke foto's met jouw (bijna) pubers?


Welke ouder droomt nu niet van foto's waar het hele gezin leuk en herkenbaar op staat? De techniek werd ontwikkeld door de Zweedse Juliana Wiklund. Het is een unieke interactietechniek die ervoor zorgt dat gezinnen een geweldige tijd hebben met elkaar én dat tegelijkertijd deze waardevolle momenten vastlegt. 


Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat ze authentiek zichzelf kunnen zijn. Kinderen op die leeftijd maken vaak de ene selfie na de andere. Hun eigen bewustzijn is enorm. Maar samen met mama en papa op de foto? No way! Dankzij deze methode slaag ik erin om hun ware 'ik' vast te leggen, waardoor ze vanzelf gaan schitteren op de foto's.tiener tieners tienershoot fotograaf wiekevorst itegem heist op den berg kessel nijlen beven lier berlaar herenthout herentals hulshout

De 3 kernwoorden van Playful Heart zijn: vertrouwen - spelen - liefde. Ik leg je graag uit wat dat betekent:


Vertrouwen

Vooraleer we starten met de fotoshoot richt ik me eerst op de kinderen. Ik leg hen uit wat we gaan doen. Dat we iets heel leuks gaan doen samen en ik laat hen kennis maken met de techniek door middel van een voorproefje. Ik daag jullie uit met een paar spelletjes om het vertrouwen op te bouwen.


Spelen

Na de opwarming volgt de volgende fase. Zijn jullie een gekke of sportieve familie? Ik maak de shoot helemaal op maat van jullie gezin! We gaan het hele gezin af: jullie allemaal samen, kinderen samen en apart, mama met kind 1, mama met kind 2, papa met kind 1, enzoverder.


Liefde

Op het einde van de shoot is het doel de kinderen te laten voelen dat ze geliefd zijn. Iedereen heeft graag eens een complimentje, maar voor tieners kan dit extra waardevol zijn in deze fase van hun leven.tieners tiener tienershoot wiekevorst itegem heist op den berg kessel nijlen bevel lier berlaar herentals herenthout

Ik wil jouw tieners laten zien dat op de foto gaan met hun ouders écht heel plezant kan zijn.

 

En jij als ouder houdt er geweldige beelden aan over van deze bijzondere tijd!


Ik nodig je uit om even mee achter de schermen te kijken van een kinder- en tienershoot:

(zet je geluid aan voor meer happy vibes)

Als Playful Heartfotograaf leg ik jullie vast zoals jullie zijn.

Het is jullie verhaal. Leuke en intense momenten laten zich niet plannen, ze gebeuren gewoon. 


Zin gekregen om het eens te ervaren en een superfijne namiddag met jouw gezin te beleven?
7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page